Har I heller ikke skiftet NemID medarbejdersignatur ud med MitID Erhverv? Her er en guide til, hvordan I gør.
Over det kommende stykke tid skal foreninger landet over skifte fra NemID medarbejdersignatur til MitID Erhverv. Dette sker på baggrund af de nye regler for MitID Erhverv - nemlig at foreninger, som er registreret med et CVR-nummer, også skal registreres som erhverv.
I skal bruge MitID Erhverv, så I kan tilgå offentlige selvbetjeningsløsninger. Det kan være selvbetjeningsløsninger såsom, at læse Digital Post, tilgå banken, tilgå forsikringer, lave ændringer i betalingsservice og meget mere.
Alle foreninger der i fremtiden har brug for mere end 1 person til at logge ind på offentlige websites på vegne af foreningen. Har foreningen derimod kun en person (fx formanden), der har brug for adgangen, så kan I blot benytte MitID Privat.
På denne måde bliver det en mere sikker og fleksibel adgang til offentlige ydelser.
Som beskrevet ovenfor kan I benytte MitID Privat, hvis der kun er en person, der har brug for adgangen. Vores Forening anbefaler, at hele foreningen tager stilling til dette, så I sikrer at det er muligt for alle relevante bestyrelsesmedlemmer at få adgang.
Først og fremmest er det foreningsrepræsentanten og NemID-administratoren, der vil få besked om de nye ændringer. Herefter er det en anbefaling fra Digitaliseringsstyrelsen, at I opretter MitID indenfor 60 dage.
Når du opretter jeres forenings MitID Erhverv, skal foreningsrepræsentanten bruge sit private MitID. Dette bruges dog kun til at bekræfte din identitet.
Når du skal opsætte foreningens MitID Erhverv, starter du med at følge linket fra MitID Erhverv. Herefter kan du følge de steps, som opsætningen tager dig igennem. For at undgå at du skal opsætte en ny forening, kan du vælge “Vil du importerer administratorer?”, herved kan du nemmere importere brugere med NemID medarbejdersignatur.
MitID Erhverv tilbyder muligheden for at vælge flere forskellige roller til fx bestyrelsesmedlemmer. Du kan helt selv tildele de roller, som du mener passer til de rette medlemmer; organisationsadministrator, brugeradministrator, rettighedsadministrator og bruger.
Organisationsadministratoren har adgang og ansvaret for foreningens indstillinger i MitID Erhverv. Her skal administratoren blandt andet tage stilling til: hvordan brugerne skal logge ind, hvilke særskilte MitID identifikationsmidler som burgerne skal kunne logge ind med, når de tilgår hjemmesiden på vegne af organisationen, dette kan være: MitID app, MitID kodeviser, MitID kodeoplæser eller certifikater. Herudover er organisationsadministratoren også ansvarlig for indstillinger for fakturering og certifikater, personen tildeler administrationsroller til andre brugere i foreningen.
Rollen, som brugeradministrator kan gives til personer i foreningen som skal oprette nye brugere og vælge, hvordan de skal logge ind. Organisationsadministratoren har på forhånd valgt, om brugerne kan logge ind med MitID privat, og hvilken anden måde de kan logge ind med. Herefter kan brugeradministratoren vælge, om brugerne skal logge ind med MitID privat eller MitID kodeviser, MitID kodeoplæser. Hvis en bruger skal have MitID kodeviser eller MitID kodeoplæser til log ind, så er det brugeradministratorer der kan bestille det.
Såfremt at foreningen har ansatte, kan I også vælge en rettighedsadministrator. Rettighedsadministratoren giver brugere adgang og rettigheder til at indberette fx refusion hos NemRefusion.
Til sidst: den almene bruger. Med en brugerprofil kan medlemmet anmode om rettigheder, hvor de også kan vælge, om de har lyst til at benytte sin private MitID profil. På samme profil kan medlemmerne også se, om de anvender deres private MitID på vegne af foreningen. Her har brugerne også mulighed for at trække det samtykke, som medlemmet har givet til brug af privat MitID, tilbage.