Når revisoren har identificeret fejlen, vil vedkommende give anbefalinger til, hvordan den kan rettes.
Hvis revisoren finder fejl i årsregnskabet, vil vedkommende først og fremmest undersøge, om fejlen er et resultat af en fejlagtig opfattelse af regnskabsreglerne, en simpel menneskelig fejl eller en bevidst forsømmelse. Afhængig af resultatet af denne undersøgelse, vil revisoren enten foretage de nødvendige korrektioner i årsregnskabet eller anbefale ejerforeningen at lave de nødvendige justeringer. I tilfælde af bevidst forsømmelse vil revisoren anbefale ejerforeningen at foretage de nødvendige foranstaltninger for at undgå lignende fejl i fremtiden.
Hvis en revisor finder en fejl i en ejerforenings bogføring, vil han eller hun undersøge årsagen til fejlen og vurdere, hvilke konsekvenser fejlen har for foreningens økonomiske situation. Revisoren vil derefter give anbefalinger til, hvordan fejlen kan rettes, så regnskaberne igen giver et retvisende billede af foreningens økonomiske situation.
Revisoren vil som regel starte med at kontakte foreningens kasserer eller administrator for at få flere oplysninger om fejlen og årsagen til denne. Revisoren vil også undersøge, om der er flere fejl i bogføringen, og om der er behov for at gennemgå foreningens interne kontrolsystemer for at sikre, at fejl ikke opstår igen i fremtiden.
Når revisoren har identificeret fejlen og givet anbefalinger til, hvordan den kan rettes, vil han eller hun informere foreningens bestyrelse om fejlen og anbefalingerne. Bestyrelsen vil derefter træffe beslutning om, hvordan fejlen skal håndteres, og hvordan anbefalingerne skal implementeres.
Det er vigtigt, at en ejerforening reagerer hurtigt og effektivt, hvis en revisor finder en fejl i bogføringen. Fejlen skal rettes så hurtigt som muligt, så regnskaberne igen giver et retvisende billede af foreningens økonomiske situation. På den måde kan foreningen fortsætte med at have tillid til sine regnskaber og træffe beslutninger på et solidt grundlag.